Kris Claessens

Partner

Kris is Partner bij NX Corporate Finance.

Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van overnames van familiale en middelgrote ondernemingen met zowel binnenlandse als buitenlandse partijen.  Over de jaren bouwde hij een breed netwerk uit van ondernemers en bedrijven in tal van sectoren, alsook financiële investeerders en managers.

Kris is gedreven door het vinden van de beste lange termijn oplossing voor zowel onderneming als ondernemer. In die zoektocht staan continuïteit van de onderneming en “peace of mind” voor de ondernemer(s) steeds centraal. Door zijn expertise, netwerk en persoonlijke aanpak slaagt Kris er telkens in de juiste balans te vinden tussen optimale transactievoorwaarden en de persoonlijke match tussen verkoper en koper.

Voorafgaand aan de opstart van NX Corporate Finance was Kris bestuurder binnen een Big 4 met regionale verantwoordelijkheid voor overnamebegeleidingen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Vervolgens was hij actief als zelfstandige consultant gespecialiseerd in overnamebegeleidingen.

Hij studeerde Economie en Kunst Geschiedenis in Washington D.C. en woont in Schoten (Antwerpen) met zijn echtgenote en twee kinderen.